AJANVARAUS


VARAA AIKA ALLA OLEVASTA LINKISTÄ

En voi aina vastata puhelimeen, jos hoito kesken, niin soitan kyllä takaisin päin. Minulle voi laittaa 24/7 ma-su viestiä, niin vastaan heti, kun mahdollista. Puheluihin vastaan arkisin 9-21. Viestit sähöposti, whatsapp, textari, insta ja fb @hierontarelanza.
MILLOIN EI HIERONTAAN

Jos et ole varma voitko tulla hierontaan, niin kannattaa soittaa tai laittaa viestiä, niin haastattelen sinua ensin.


INFEKTIO IHOSSA

Jos sinulla on bakteerien aiheuttamia tulehduksia, kuten finnejä, paiseita, märkiviä karvatupen juuria tai rakkuloita, niin jätetään se alue hieromatta ja hierotaan kehon toiselta puolelta aluetta missä ei ole tulehdusta. Kun tulehtunut alue jätetään hieromatta ehkäistään tulehdusta leviämästä muualle kehoon.


LASKIMOSAIRAUDET

Laskimotulehduksiin suositellaan kylmähoitoa, mutta ei hierontaa, koska hieronnan mukana voi irrota verihyytymiä verenkiertoon ja voi aiheuttaa jopa kuoleman. Yläraajoja voi hieroa.


PAHANLAATUISET KASVAIMET

Jos hoidettavalla on syöpäkasvain, niin silloin ei hierota, mutta jos syöpä on nujerrettu, niin silloin voi keskustella lääkärin kanssa hieronnan aloittamisesta. Jos pesäkkeitä hieroo, niin se voi levitä.


KESKUSHERMOSTOPERÄISET HALVAUKSET

Jos hieronta aiheuttaa raajajäykkyyden lisääntymistä, niin hierontaa ei suositella ( MStauti, toispuolialaraaja halvaus ).


VERENVUOTOTAUTI

Ei saa hieroa


IHOTAUDIT

Hoidettavalla jolla psoriasis, niin häntä voi hieroa. Sieni taudit kannattaa mainita, koska silloin on hyvä käyttää hanskoja. Palovammojen, sädehoidon ja kortisoni lääkehoidon jälkeen ei tälläistä iho aluetta saa hieroa. Kortisoni piikkien jälkeen hyvä pitää muutama viikko väliä pisto kohdan alueelta, muualta voidaan hieroa.


PEHMEÄN KUDOKSEN VAMMAT

Lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden venähdykset, ruhjeet ja repeämät estää hieronnan, mielummin kylmähoitoja. Aikaisintaan kolmen päivän päästä voi hieroa.


HUONONTUNUT VERENKIERTO RAAJOISSA

Jos verenkierto jaloissa ei ole riittävä ja asiakkaalla on pitkään jatkunut diabetes tai verisuonten ahtaumatauti, niin silloin ei voi hieroa, koska asiakkaalle voi tulla vaikeasti paraneva haavauma.


TYRÄ

Jos asiakkaalla tyrä, niin tyrä aluetta ei saa hieroa.


SUURENTUNEET IMURAUHASET

Imurauhaset voi olla suurentuneet syövän tai pitkäaikaisen infektion takia, niitä ei saa hieroa.


VERENPAINE

Voi hieroa, hoidettavan kannattaa kertoa, jos esim vatsallaan on huono olla jne.